Kuntavaalit on käyty, mutta nämä asiat ovet elossa myös vaalien jälkeen.

Teemoja, joihin halua päättäjän vaikutta. Tässä kohtaa vielä muistutan, että olen ehdolla kuntavaaleissa, tietoinen valinta, jotta voin keskittyä tehokkaammin Vantaan asioihin. Mistä asioissa kuntavaaleissa päätetään, liittyy kunnan perustehtäviin mm. koulutus ja varhaiskasvatus, palvelut, turvallisuus jne.

Keskusta keskittyy vaaleissa arjen palveluihin. Arjen palvelut eivät synny itsestään!
1. Peruskoulu kuntoon! Koulutus on sijoitus, ei kuluerä.
2. Liikettä ja kulttuuria kansalle! Kohtuuhintaiset palvelut ovat halpa lääke.
3. Työn arvostus kunniaan! Henkilöstön hyvinvointi on kaikkien etu.

Näin minä ajattelen ja näitä korostan

Äänestäjän ääni
Olen ammateissani tehnyt käyttäjälähtöistä tuotekehitystyötä. Käyttäjälähtöinen tuotekehitys syntyy palvelun tai tuotteen käyttäjien käyttökokemuksesta. Samaa työmallia käytän myös päättäjänä, äänestäjän ääni ja kokemus on aidosti tärkeää. Kerro sinä minulle, mitä Vantaalle kuuluu ja mihin suuntaan yhteistä kaupunkiamme tulisi kehittää. Ajatukset voivat olla pieniä tai isoja, tärkeää on niiden esille nostaminen.

Lähipalvelut
Kunnan tuottamat lähipalvelut on kuntalaisen saatava läheltä kotia. On luonnollista, että osa kunnan tarjoamista palveluista voidaan keskittää, kuten esim. kaavoitukseen tai maankäyttöön liittyvät palvelut.

Koulutus-, varhaiskasvatus-, kulttuuri-, nuoriso-, kirjasto-, ja liikuntapalvelut tulee olla kävelymatkan etäisyydellä tai vähintään järkevän julkisenliikenteen saavutettavissa. Edellä mainituilla lähipalveluilla on suora korrelaatio kaupunkikulttuuriin ja alueen viihtyvyyteen.

Liikunta
Liikunta lisää tutkitusti hyvinvointia kaikissa ikäryhmissä. Asuinalueella täytyy olla riittävästi lähiluontoa omaehtoiseen liikkumiseen. Kunnalla on keskeinen rooli liikuntaympäristön rakentamisessa ja ylläpitämisessä. Poikkihallinnollinen yhteistyö lisää liikunnan tavoitettavuutta ja helpottaa palveluiden käyttöä.
Erityisen tärkeänä koen lasten liikunnan. Koululaisille säännöllisesti toteutetut Move-mittaukset kertovat hälyttävästi, miten lasten fyysinen kunto on laskemassa, suorastaan romahtanut. Taustalla on yleinen perusliikunnan ja arkiaktiivisuuden väheneminen. Meidän aikuisten on katsottava tässä kohtaa peiliin ja opastettava lapsille aktiivien elämäntapa. Koulupäivään on saatava lisää luonnollista liikuntaa liikuntatuntien lisäksi. Koulujen liikuntakerhojen määrää tulee lisätä ja tarjota tätä kautta lisää liikettä iltapäiviin.

Luonto
Lähiluonnon merkitystä ei voi vähätellä. Vaikka olemme pääkaupunkiseudulla pitää luonto huomioida osana asumisviihtyvyyttä ja osana keskeistä kuntarakennetta. Vantaalle tarvitaan uutta rakennettua viherympäristöä, mutta ennen kaikkea luonnollisia maasto- ja metsäalueita. Luonnon läheisyys lisää asuinviihtyvyyttä. Vantaalle tulisi suunnitella keskuspuistotyyppinen yhtenäinen kokonaisuus, mikä yhdistäisi kaupungin etelästä pohjoiseen, lännestä itään tarjoten kaupunkilaisille luonnollisen hyvinvoinnin lähteen. Puisto yhdistyisi etelässä Helsingin keskuspuistoon, pohjoisessa Tuusulan ja Keravan metsiin, idässä Sipoonkorpeen ja lännessä kohti Nuuksiota.

Kommentoi, ota kantaa, kehitä.